作者:未知 时间:2022-11-30 阅读:( )
|
头脑风暴——主题词汇速记:explanation,memorize,outstanding,present,competition,department,diploma,discipline,educator,adolescent,routine,summarize,uniform,volunteer,analyze,composition,graduate,institute,president,qualification,instructor,comprehension,concept,crazy,assignment,attend,progress,reward,subject,course,obtain,platform,presentation,psychology,available,campus |
Ⅰ.阅读理解
A
(2021·湖南师范大学附属中学二模)
New Owl Welcome Day
Sunday,August 22,2021
New Owl Welcome Day includes three programs: Family and Friends Welcome,Letting Go,and Welcome Ceremony.When you register for New Owl Welcome Day in mid-July,you and your loved ones may choose to attend one,two,or all three of those programs.Please see the details for each program below.
1.On New Owl Welcome Day,Otis College welcomes all newly admitted students and their family and friends to the Owl Community.Parents and families will have the chance to learn about campus resources and ask Otis College staff questions during our Family and Friends Welcome.
Schedule At-A-Glance:
2∶00 pm Welcome
2∶10 pm Virtual Orientation Introduction
2∶20 pm Campus Resource Panel
2∶40 pm Closing Q & A
2.Parents and families will then have the chance to join the Virtual Letting Go Workshop at 3∶30 pm,presented by the Otis College Director of Counseling Services,James Birks.This session provides helpful tools on how to best support your Otis College students through their academic journey.
3∶30 pm—4∶00 pm Letting Go Workshop
To confirm your attendance at Virtual New Owl Welcome Day,please click HERE.
3.Lastly,all new students will be celebrated during our Virtual Welcome Ceremony in the evening.During this ceremony,many members of our faculty and staff will formally welcome all new students.We encourage all students to attend.
6∶00 pm—7∶00 pm Virtual Welcome Ceremony
To confirm your attendance at the Virtual Welcome Ceremony,please register HERE.
|
语篇解读 这是一篇应用文。文章主要介绍了三个迎新活动的情况,包括时间安排和活动内容等信息。 |
1.When is the best time to ask Otis College staff questions about the school?
A.2∶00 pm,July 15.
B.6∶00 pm,July 15.
C.2∶40 pm,August 22.
D.3∶30 pm,August 22.
答案 C
解析 细节理解题。根据“Sunday,August 22,2021”以及Schedule At-A-Glance部分中“2∶40 pm Closing Q & A”可知,如果想向奥蒂斯学院的工作人员了解有关学校的事宜,可在8月22日迎新日的下午2∶40提问。故选C。
2.Who are welcome to attend the Letting Go Workshop?
A.All Otis students.
B.Otis College staff.
C.James Birks and his friends.
D.New Otis students’ family members.
答案 D
解析 细节理解题。根据第二个活动中“Parents and families will then have the chance to join the Virtual Letting Go Workshop at 3∶30 pm,presented by the Otis College Director of Counseling Services,James Birks.”可知,欢迎奥蒂斯学院新生的家庭成员及朋友参加“Letting Go Workshop”。故选D。

3.Where can you most probably find this text?
A.At a university campus.
B.On a college website.
C.In a college textbook.
D.In a university newspaper.
答案 B
解析 推理判断题。根据第二个活动中“To confirm your attendance...click HERE.”以及第三个活动中“To confirm your attendance...register HERE.”可推知,本文最可能来自某大学网站。故选B。
B
(2021·广东惠州一模)
I can remember when my daughter Maggie,who is now six,used to crawl into my lap and say,“Daddy,read me a story.” Last year she announced,“Daddy,I’m going to read you a story.”
Maggie was a television child.When she first became conscious of anything beyond eating and sleeping,the TV set was right there,and it soon commanded her attention.
A few years ago,we were worried not only that we’d never get the children away from the set long enough to learn to read,but that we’d forget how to read ourselves.But in 1955 there was not only more reading than before TV,but more reading than ever before in history.
Clearly,reading has survived television as it has survived a lot of other things.When I was six,a wail went up about menaces(威胁) to reading at home:motorcars and cinema.When Maggie came along,there was television.The motorcar,the radio,the cinema and television do take up a lot of time.
Well,we’ve got more time.When my mother was a girl,people worked about 60 hours a week.Now it’s 44.When Maggie grows up,it’ll be 30.And there’ll be numerous gadgets to do her housework.She’ll have to read.You can’t watch TV all day.
At present Maggie is reading about Johnny Woodchuck.Ahead of her—and I’m a little envious—are her first brush with Black Beauty,Alice stepping through the looking glass,Huck and Jim drifting down the Mississippi,the emotional storms of Shakespeare,the spiritual agonies of Tolstoy.For reading isn’t all joy.Like life itself,it’s mixed with many moods,from ecstasy(狂喜) to despair. Maggie will learn to take the rough with the smooth,gathering from the ancient wisdom of long-dead genius a little fire to enrich her spirit.
And some day,if she’s lucky,she’ll get the biggest thrill of all,when a little girl climbs into her lap and announces,“Mummy,I’m going to read you a story.”
|
语篇解读 这是一篇夹叙夹议文。文章主要讲了作者六岁的女儿爱上了阅读,主动提出给作者讲一个故事,这令作者惊喜不已,从而感叹如果读书能够传承下去,将是一种巨大的福气。 |
4.Why do the young generation like Maggie have more access to reading?
A.They face less working pressure.
B.There is more time available for reading.
C.Their parents encourage them more often.
D.They have a stronger desire for knowledge.
答案 B
解析 细节理解题。根据倒数第三段可知,像Maggie这样的年轻一代有更多机会阅读是因为他们有更多的时间可供阅读。故选B。
5.What makes the author envious of Maggie?
A.Her exposure to classic reading.
B.Her productive works in writing.
C.Her wild imagination in daily life.
D.Her spiritual reflection on the books.
答案 A
解析 细节理解题。根据倒数第二段第一、二句可知,Maggie正在阅读古典著作,这正是作者羡慕她的地方。故选A。
6.What does the underlined sentence in Paragraph 6 imply?
A.Maggie has rich experiences.
B.Maggie has a good plan for reading.
C.Maggie will benefit a lot from reading.
D.Maggie is on the road to becoming a genius.
答案 C
解析 句意理解题。根据画线句上一句和最后一段以及结合画线句子可知,第六段中画线句子的意思是Maggie会从阅读中受益良多。故选C。
7.What can be inferred from the last paragraph?
A.Reading makes Maggie a fortunate girl.
B.More girls like Maggie enjoy telling stories.
C.Maggie’s daughter brings her the biggest thrill.
D.It is a blessing that reading can be passed down.
答案 D
解析 推理判断题。根据最后一段可知,未来的某一天,Maggie的女儿也可能会爱上阅读,享受阅读的乐趣,要给妈妈讲个故事,这是非常幸运的事情。由此推知,读书能传承下去,是一种福气。故选D。
C
A cozy environment fostering focused thinking and concentration on books is what study lounges are all about.Ideal for students with limited options as after-school study spaces.And relatively cheap.
The demand for study lounges rose in China because students can hardly find a peaceful place to study after finishing classes.Before 2018,there were few study lounges in China,and the few that existed were mainly in first- and second-tier cities such as Guangzhou,Suzhou and Tianjin.Yet by 2019,they had become popular nationwide.
But the pandemic(流行病) has dealt a blow to the industry.Since personal contact in a closed environment was unavoidable,the pandemic forced all study lounges to shut down for several months.Lou Qingxiao,founder of Xinliuzaowu,one of Beijing’s earliest study lounge brands that opened in 2018,said their first study lounge near Renmin University of China had made ends meet before the pandemic.Li Hang and Zhang Yang,co-founders of Sishiloushi,a Beijing-based independent study lounge,said that even before COVID-19 broke out,the industry’s profit was neither promising nor clear,let alone in such a particular period.
“Rent is a major fixed cost for study lounges,especially in first-tier cities,” Lou said.In a first-tier city such as Beijing,rentals comprise more than a half of a study lounge’s monthly operation cost.But Lou sounds optimistic about the industry commercial prospects,“because it’s a blue ocean with less competition.”
Study lounges provide a better learning experience that people cannot get in free public libraries.“Privately operated study lounges like ours actually make up for the shortage of public infrastructure(基础设施) and public services and we are willing to cooperate with the government to better serve the public,” Li said.
|
语篇解读 这是一篇说明文。文章主要讲述了自习室给大家提供了更好的学习体验,但新冠疫情对中国的自习室行业造成了极大的影响。 |
8.What contributes to the rise of study lounges in China?
A.The rapid development of cities.
B.The shrinking number of libraries.
C.The need for a peaceful study environment.
D.The lack of alternative after-school activities.
答案 C
解析 细节理解题。由第二段第一句可知,在中国,对自习室的需求增加了,因为学生在上完课后几乎找不到一个安静的学习场所。所以自习室的快速发展是因为大家对安静场所的需求。故选C。
9.What is the third paragraph mainly about?
A.The earliest study lounge brands in China.
B.A guideline on finding famous study lounges.
C.An introduction to the founders of study lounges.
D.The influence of the pandemic on study lounges.
答案 D
解析 段落大意题。由第三段第一句话可知,流行病对整个自习室行业造成了打击。下文具体介绍了相关的影响。故选D。
10.What does Lou Qingxiao think of the future of the study lounge?
A.It is promising.
B.It is unclear.
C.It will be full of competition.
D.It will be free of rent.
答案 A
解析 细节理解题。由第四段最后一句“因为这是一片竞争较少的蓝色海洋。”可知,娄对自习室行业的商业前景感到乐观。文中optimistic表示他是乐观的,认为该行业有好的前景。A项“它是有希望的”,符合语境。
11.What can we infer about the operation of study lounges from the last paragraph?
A.Government involvement is welcome.
B.The infrastructure construction is needed.
C.Study lounges should be privately operated.
D.Cooperation with public libraries has been achieved.
答案 A
解析 推理判断题。由最后一段第二句可知,自习室行业也希望与政府合作,所以政府的参与是受欢迎的,故选A。
D

更多详情添加老师微信(18780205961)
温馨提示:尊重原创,版权归原作者所有,推广的内容如有侵权,请您告知我们会在第一时间处理或撤销;互联网是一个资源共享的生态圈,我们崇尚分享。
湖北省武汉市/陕西省西安市/甘肃省兰州市/青海省西宁市/新疆乌鲁木齐市奇速英语:一场
(148)人喜欢 2025-12-19
不止记单词,合肥、福州、厦门奇速英语冬令营培养孩子的“英语思维力”
(69)人喜欢 2025-12-19
福建省福州市/厦门市/广东省广州市/深圳市/珠海市/海南省海口市/三亚市/贵州省贵阳市/
(111)人喜欢 2025-12-19
寒假“弯道超车”正当时,宁波、昆明奇速英语冬令营解锁英语新可能
(79)人喜欢 2025-12-19
英语时文阅读-中国脑机接口成功让瘫痪患者“脑控”轮椅遛弯
(191)人喜欢 2025-12-19
打破英语“畏难症”,东莞、青岛、沈阳奇速英语冬令营让孩子越学越自信
(143)人喜欢 2025-12-19
江苏省南京市/安徽省合肥市/江西省南昌市/浙江省杭州市/宁波市/温州市奇速英语冬令营
(147)人喜欢 2025-12-19
英语时文阅读-30万级的玛莎拉蒂,两天被抢光!
(124)人喜欢 2025-12-19
薄弱校教出清华生!初中英语规划技巧,收藏起来直接用!
(115)人喜欢 2025-12-19
河北省石家庄市/山西省太原市/河南省郑州市/山东省济南市/青岛市/东营市奇速英语冬令
(50)人喜欢 2025-12-19成都/杭州/广州奇速英语冬令营,拒绝机械背词!7
奇速故事闯关背单词,终结机械抄写!单词 “长在
寒假超好玩!哈尔滨、济南、温州奇速英语冬令营
别再等开学逆袭!合肥、福州、厦门奇速英语冬令
不止提分!宁波、昆明奇速英语冬令营,给孩子受
这个寒假超“燃”!东莞、青岛、沈阳奇速英语冬
抓住寒假黄金期!南京、长沙、郑州奇速英语冬令
打破英语学习魔咒!武汉、西安、苏州奇速英语冬
寒假不虚度!成都、重庆、杭州奇速英语冬令营,
扫清英语提分障碍!成都贵阳昆明奇速英语冬令营
扫清英语提分障碍!奇速英语冬令营,寒假冲刺正
这个寒假,让英语逆袭!北京、上海、广州、深圳
奇速英语思维导图故事记单词!这个寒假,让孩子
突破英语成绩瓶颈!广州南宁海口重庆奇速英语冬
奇速故事闯关背单词!这个寒假,英语提分就靠奇
突破英语成绩瓶颈!奇速英语冬令营,寒假逆袭不
拒绝寒假躺平!奇速英语冬令营,让孩子的英语能
攻克英语学习难关!南京杭州合肥福州奇速英语冬
攻克英语学习难关!奇速英语冬令营,寒假蓄力正
告别英语提分困境!沈阳长春哈尔滨上海奇速英语